Speciální příznaky v Shoptetu

Shoptet umožňuje pomocí speciálních checkboxů u produktu nastavovat mnoho vlastností, souvisejících jak se samotným produktem, tak například s jeho zobrazením ve výstupních feedech. Napojse umí exportovat i tyto vlastnosti, není to sice zcela intuitivní, ale maximálně jednoduché ano. V následujícím článku je popsáno, jaké vlastnosti Napojse umí nastavovat a jak jejich aktualizace docílit.

O které vlastnosti se jedná?

Zobrazování na Heureka/Zbozi.cz

U produktů v Shoptetu lze nastavit, zda se produkt bude či nebude exportovat do zbožových srovnávačů.

Nastavení v Napojse

Potřebujete-li nezobrazování nastavit na více produktů současně, je vhodné využít pravidla. V pravidle typu přidat štítek snadno zvolíte požadovanou vlastnost. Není problém jedním pravidlem rovnou nastavit několik hodnot.

Chcete-li vlastnost upravovat u produktů individuálně, jednou z možností úprav je přímo v detailu produktu.

Zde opět zvolíte požadovanou vlastnost.

Nastavení je platné pro celý produkt, v případě variantního produktu se exportuje ze štítků nastavených hlavní variantě produktu v Napojse.

Jakmile máte štítky nastavené, z Napojse se budou exportovat. Příznaky nezobrazování na srovnávačích jsou v exportu z Napojse zahrnuty ve vlastnosti "Příznaky". Jejich přenos je z Napojse ve výchozím nastavení povolený, tedy jakmile se objeví u produktu, budou exportovány i z Napojse.

Uplatňování slev

U jednotlivých variant produktů v Shoptetu lze nastavit, zda je možné při nákupu uplatnit určitý slevový kupón, případně zda jsou platná omezení.

Nastavení v Napojse

Podobně jako se štítky pro nezobrazování ve srovnávačích se pracuje i se štítky týkající se slev. Pro hromadné nastavení je vhodné využít pravidla. V pravidle typu přidat štítek snadno zvolíte požadovanou vlastnost.

Chcete-li vlastnost upravovat u produktů individuálně, jednou z možností úprav je přímo v detailu produktu.

Zde opět zvolíte požadovanou vlastnost.

Příznaky pro nastavení slev mají v exportu z Napojse vytvořenu samostatnou vlastnost "Slevové štítky". Nejsou ve výchozím nastavení do exportu povoleny, pokud je chcete importem z Napojse přenášet, je nutné si je povolit v sekci nastavení dodavatele > nastavení exportu > Zobrazit pokročilá nastavení, kde se volí, které vlastnosti se z Napojse mají a které nemají exportovat.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.