Schvalování produktů

Díky schvalování produktů si můžete vybrat jen ty produkty, které chcete prodávat. Nemusíte tak do e-shopu posílat kompletní sortiment dodavatelů, ale pouze jeho libovolnou podmnožinu.

V tomto článku

V jakých stavech může produkt být?

  • schválený produkt se posílá do e-shopu
  • čeká na schválení - do e-shopu se neodesílá, dokud ho ručně neschválíte
  • zamítnutý - do e-shopu se také neposílá. Produkt můžete kdykoliv opětovně schválit

Schvalovat produkty můžete buď ručně jeden po druhém, po kategoriích nebo pomocí hromadných akcí v přehledu produktů. Schvalovat také můžete buď celý produkt, nebo jen některou jeho variantu.

Hromadné schvalování

Vyfiltrujte si libovolné produkty a klikněte na checkbox u jednoho z nich. Zobrazí se panel s hromadnými akcemi. Jedním kliknutím můžete schválit, zamítnou nebo označit "Ke schválení" všechny produkty na stránce nebo všechny stránky najednou.

Schvalovat hromadně můžete také rovnou při zařazování produktů do kategorií (v předchozím obrázku volby Přesunout do kategorie, Doplnit kategorii a Vyřadit z kategorie. 

Schvalování podle kategorií

U každé dodavatelské kategorie si lze nastavit, jak se budou produky automaticky schvalovat. Pokud produkty z dané kategorie v exportu nechcete, nastavte pravidlo na "Schvalovat ručně" nebo "Rovnou zamítat". Pokud zvolíte "Neměnit", bude se schvalování řídit nastavením popsaným v předchozím bodě. Nastavení najdete v části Kategorie > Párování kategorií.

Ruční schvalování

Produkty můžete schvalovat také jeden po druhém. Přejděte na Produkty > Produkty. Schvalovat můžete palcem nahoru, zamítat palcem dolů.

Nastavení pro nové produkty

Jak se budou automaticky schvalovat nové produkty, které dodavatel v budoucnu přidá, si můžete nastavit globálně pro každého dodavatele. Přejděte v menu do Dodavatelé > Název dodavatele a odrolujte stránku na část "Nové produkty"

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.