Párování kategorií

Máte v e-shopu kategorie jinak, než dodavatel? V Napojse nemusíte zařazovat každý produkt zvlášť! Jednoduše si napárujte kategorie mezi sebou a produkty se do e-shopových kategorií budou zařazovat automaticky.

E-shopové kategorie je nutné již v Napojse před samotným párováním mít. Jak je tam dostanete si dočtete v tomto článku.

Jak kategorie spárovat?

Pokud chcete párovat, je volbu nejprve nutné zapnout. Detailně je to popsáno ve spodní části článku (v časti Nastavení).

Pokud už máte párování zapnuté, přejděte do částí Kategorie > Párování kategorií. Na obrazovce uvidíte veškeré kategorie dodavatele a sloupec "Kategorie v e-shopu".

Ke každé dodavatelské kategorii vyberte odpovídající kategorii z e-shopu. Do textového políčka můžete psát a tak si výběr zužovat. Vybranou kategorii potvrďte Enterem nebo kliknutím myši. Nastavení se u produktů projeví okamžitě.

Další volby na stránce

U každé kategorie můžete zvolit, co se bude dít s jejími produkty:

  • schvalovat automaticky - produktu se automaticky nastaví status Schválený
  • schvalovat ručně - produktu se automaticky nastaví status Ke schválení
  • rovnou zamítat - produktu se automaticky nastaví status Zamítnutý

  • nezobrazovat v přehledu - kategorie se přesune do záložky Odložené. Volba nemá žádný vliv na schvalování nebo zařazení produktů, existuje jen kvůli přehlednosti. Odložené kategorie se nazapočítávají mezi nespárované kategorie. 

Jak párování zapnout?

V Napojse se můžete u každého dodavatele rozhodnout, zda chcete používat jeho kategorie, nebo své vlastní. V níže uvedeném nastavení určíte, kterou z možností chcete zvolit.

  • přejděte do části Kategorie > Párování kategorií
  • klikněte na záložku Nastavení
  • Zobrazí se vám seznam všech vašich dodavatelů. U každého z nich mate 2 možnosti. Jednu z nic vyberte.
  • Pokud chcete importovat kategorie dodavatele, můžete je všechny importovat pod libovolnou vaší kategorii. Např. dodavatele kosmetiky můžete importovat pod hlavní kategorii Kosmetika, jiného dodavatele např. pod kategorii Móda apod. E-shopové kategorie musí v Napojse samozřejmě už existovat. Více o e-shopových kategoriích v samostatném článku.
  • klikněte na Uložit

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.