Dodavatelské kategorie

V případě, že nechcete mít vlastní strom kategorií či pro napojení dodavatelů nechcete používat své e-shopové kategorie, můžete používat dodavatelské kategorie.

V tomto článku

Použití dodavatelských kategorií bez úprav

Pokud Vám vyhovuje zařazení produktů tak, jak uvádí dodavatel, můžete jednoduše použít celý strom kategorií včetně rozřazení produktů přesně dle Vašeho dodavatele. Toto nastavení je v Napojse výchozí a kdykoliv se k němu můžete vrátit v sekci Kategorie > Nastavení párování. Zde také můžete nastavit, zda si přejete dodavatelské kategorie zahrnout do libovolné vlastní kategorie.

Změny u dodavatelských kategorií

Pokud Vám vyhovuje zařazení produktů do kategorií dané dodavatelem jen částečně či si přejete názvy kategorií upravit, i toho je v Napojse možné docílit. V takovém případě je potřeba dodavatelské kategorie do Napojse zkopírovat následujícím postupem.

Tento postup je nutný následovat také tehdy, požadujete-li přenášet dodavatelské kategorie do Upgates.

V sekci Kategorie > E-shopové kategorie buď přes tlačítko Akce zvolíte možnost Importovat kategorie dodavatele pro jejich import bez zařazení do jiné kategorie

v otevřené nabídce zvolíte, které kategorie chcete importovat a můžete také zvolit možnost bez importu podkategorií

nebo zvolíte u konkrétní kategorie rozšířené možnosti a necháte vybrané dodavatelské kategorie importovat přímo do nadřazené kategorie.

S kategoriemi nyní můžete pracovat v sekci E-shopové kategorie stejně, jako by byly vytvořené manuálně v Napojse či importovány z Vašeho e-shopu.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.