Změna struktury kategorií pro Shoptet

Napojse bohužel neumožňuje snadné úpravy nebo "drag&drop" manipulaci s kategoriemi. Proto, máte-li již produkty do kategorií v Napojse zařazené a potřebujete strukturu kategorií měnit, je obvykle nutné si strukturu vytvořit v Napojse znovu a produkty znovu zařadit či dodavatelské kategorie na novou strukturu znovu napárovat.

Jiná situace ale nastává, pokud Napojse využíváte pro přenos dat mezi Napojse a Shoptetem - v takovém případě je možné strukturu kategorií změnit v Shoptetu, upravenou strukturu přenést do Napojse, přičemž řazení produktů zůstane vázané na dříve vytvořené kategorie, byť v nové struktuře. Jak na to?

  1. Je potřeba si kategorie přenést z Shoptetu do Napojse pomocí postupu popsaného v nápovědě Import kategorií z Shoptetu. I pokud již máte stejně pojmenované kategorie v Napojse i v Shoptetu, je potřeba si strukturu přenést, díky tomu se totiž přenesou i Shoptetové interní identifikátory kategorií, pomocí kterých bude možné aktualizovat strukturu kategorií dle Shoptetu.
  2. Nyní můžete strukturu kategorií v Shoptetu upravit přesně tak, jak potřebujete. Změnit můžete jejich názvy i celkovou strukturu.

  3. Na závěr do Napojse opět provedete import kategorií z e-shopu (Import kategorií z Shoptetu). Do Napojse se zkopíruje aktuální struktura kategorií z Shoptetu s tím, že pokud byla nějaká kategorie změněna (přejmenována/přesunuta v Shoptetu), Napojse po prvedení bodu 1 zná její identifikátor a změnu provede i ve své administraci kategorií, zároveň se promítne i v řazení produktů či párování kategorií.


Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.