Shoptetové datové feedy

V případě, že chcete poskytnout výstup ze svého Shoptetu pro Napojse, je potřeba zde vygenerovat datový feed, který bude poskytnut na vstup do Napojse klientského účtu. Shoptet vygenerovaný feed ve formátu xml či csv poskytuje na pevně dané online adrese. Tu můžete získat v Shoptetu na stránce Produkty / Export, kde je rovněž možné nastavit, které elementy má výstupní feed obsahovat.

Jak nastavit datový feed

Shoptet poskytuje několik předdefinovaných feedů, mezi kterými je možné vybrat si ten nejvhodnější. Pokud je to možné, doporučujeme používat xml feed. Kompletní export je velice obsáhlý a hodí se nejlépe pro kompletní zálohu e-shopu či jeho přenos na jinou platformu. Dodavatelský export bývá vhodný, pokud data mají být poskytnuta odběrateli, ovšem ne vždy postačuje, protože neobsahuje řadu informací. Informace poskytované ve feedu k jednotlivým produktům můžete zobrazit pod odkazem vlastnosti u každého jednotlivého typu exportu.

V případě, že Vám, resp. Vašemu odběrateli, informace poskytované ve feedu nepostačují, je možné vydefinovat si zcela vlastní datový soubor, ovšem zde je k dispozici pouze csv. Editor spustíte zvolením možnosti Vytvořit vlastní typ exportu.

Máte-li požadovaný obsah datového feedu nadefinovaný, na stránce můžete ještě ve filtru nastavit, mají-li v exportu být zobrazeny pouze specifické vyfiltrované produkty. Pokud Filtr nevyužijete, feed bude obsahovat veškeré produkty Vašeho e-shopu.

Kde získám datový feed?

Feed můžete buď jednorázově stáhnout kliknutím na tlačítko Exportovat

nebo můžete využít vygenerovanuou url adresu, kde je feed online kdykoliv dostupný.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.